Kysyttävää? Soita meille!
+358 (0) 20 155 8555

Digitaaliset uudistukset eivät ainoastaan riitä. Näin voitat 2020-luvun yritysmaailmassa.

Digitaaliset uudistukset eivät ainoastaan riitä. Näin voitat 2020-luvun yritysmaailmassa.

Covid-19:stä tekoälyyn ja IoT:hen, paine organisaation muuttamiseen ei ole koskaan ollut suurempi. Kaikkien toimialojen yritysten on nyt päivitettävä liiketoimintamallejaan voittaakseen 2020-luvulla. 15 vuoden muutosten ja digitalisoinnin jälkeen on selvää, että digitaalinen muutos ei riitä. Keskustelimme Cordialin liikkeenjohdon konsultin Marcuksen kanssa siitä, kuinka voittaa 2020-luvulla.

Mitä oikein tarkoitetaankaan sillä, että digitaaliset uudistukset eivät yksin riitä?

On selvää, miten alle 15-vuotiaat yritykset välillä hapuilevat pimeässä digitaalisten investointiensa kanssa. McKinsey yhdessä Accenture kanssa ovat raportoineet noin 70-80% kaikista digitaalisista uudistuksista epäonnistuvan, mikä on linjassa meidän havaintojemme kanssa. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että digitaalisia uudistuksia ei saa nähdä vain yhtenä yrityksen sivuraiteena. Yrityksen täytyy ymmärtää, että toiminnan on mukauduttava saatavilla oleviin työkaluihin ja metodeihin. Hyvinä esimerkkeinä toimivat AI-, Robotic- ja IoT-mallit. Silloin ei auta Division X:n perustaminen, jossa innovaatioiden pitäisi tapahtua tai uuden CDO-organisaation rakentaminen, auttaisi yritystä digitalisoitumaan. Muutos lähtee johdosta, ja sen tulee sisältää täydellinen kartoitus siitämitwkä osat on päivitettävä ja mitkä eivät.

Onko olemassa opettavia esimerkkejä viime vuosien aikana epäonnistuneista digitaalisista uudistusproseseista?

On kolme selkeää yhteistä tekijää niiden yritysten kesken, jotka ovat yrittäneet digitaalista uudistusta, mutta epäonnistuneet 

  • Puutteellinen yrityshallinnon ja johtokunnan tuki. On selvää, että uudistukset vaikuttavat kaikkiin kaupanteon prosesseihin. Koko yritys tarvitsee hyviä johtajia sekä hallitusta voidakseen onnistua uudistuksissa. Ne yritykset, jotka delegoivat uudistuksen IT-osastolle tai muille organisaation osastoille eivät tule onnistumaan 
  • Liiallinen tekniikkaan keskittyminen. Sopeutuminen tarkoittaa ihmisten ja prosessien muutoksenhallintaa, missä tekniikka on toissijaista. Ne yritykset, jotka ajattelevat työohjelmien uudelleen asentamisen olevan ensisijaisesti sitä, että hypätään suoraan “AI-junankyytiin, tulevat täysin myöhästymään tästä junasta.
  • Nämä yritykset eivät panosta tarpeeksi yrityshallintoon tai oikeanlaisiin toimintatapoihin yrityksen sisällä. Koska tarve uudistuksille on akuutti, täytyy yrityksen pitää huolta taloushallituksen toimivuudesta  ja alkaa luomaan kulttuuria, joka mahdollistaa pitkäjänteisen muutosjohdon. Ne yritykset, jotka eivät panosta hyvään yrityshallitukseen ja hyviin toimintatapoihin, eivät tule pääsemään prosessin myötä pitkälle ilman, että yritystoimintojen muutoksesta tuleeyksi iso kupla.” 

 

Mikä sitten takaa onnistumisesi 2020-luvulla?  

Ensimmäiseksi täytyy sinun ottaa opiksesi aikaisempien oppituntien epäonnistuneista uudistuksista; tarvitset kokonaisvaltaisen yritysjohdon, aseta fokus muuttuvaan ja joustavaan johtamiseen sekä investoi hallitukseen ja oikeanlaiseen struktuuriin. Tämä ei toki täysin riitä menestyksen takaamiseen, vaan näemme jopa tarpeen panostaa yhteistyökumppanuuteen. AWS lanseerasi useita erilaisia palveluita, jotka olivat infrastruktuurin kehityksen kannalta vallankumouksellisia. Nykyään kuitenkin näemme yhä useampia asiakkaita, jotka valitsevat Azure-käyttöjärjestelmän AWS:in sijaan.

Eikä ensisijaisesti edes sen takia, että Azure olisi parempi tai halvempi kuin AWS, vaan enimmäkseen sen vuoksi, että Microsoftin panos hyvään yhteistyöhön kantaa hedelmää. Microsoft panostaa erittäin paljon jokaisen yksilön arvon vaalimiseen; yhtä hyvin loppuasiakkaaseen kuin konsultointiyritykseen.  AWS kulkee tässä asiassa väärää polkua, sillä konsulttiyrityksiin ei panosteta tarvetta vastaavalla tavalla, joka tätä myöden ohjaa asiakkaat käyttämään Azure-käyttöjärjestelmää AWS:in sijaan. Näemme myös paljon sitä, että monet parhaista yrityksistä räätälöivät omia teknisiä palveluitaan ja digitaalisia ratkaisujaan voidakseen rakentaa asiakkailleen maailmanluokan asiakaspalvelu kokemuksen.

Mikäli haluat tarjota asiakkaillesi maailmanluokan asiakaspalvelukokemuksen, ei tärkeimmille digitalisaatioprosesseillesi riitä, että ainoastaan ostat SAAS-ratkaisun mitä kuka tahansa voi tarjota, vaan sinun tulee luoda omat uniikit ratkaisusi, jotka on räätälöity juuri sinun asiakaskuntaasi varten.

Mitä neuvoja antaisit yrityksille, jotka ovat ymmärtäneet tarvitsevansa käydä läpi heidän kaupankäyntiprosessin? 

Yksin et ole vahvimmillasi. Samaa tahtia kun tekniikka ja ympärillä oleva maailma kehittyy, on mahdotonta olla maailmalla johtava yritys ymmärtämään asiakkaitasi sekä heidän palvelemiseensa tarvittavia prosesseja sekä tapoja soveltaa tekoälyä IoT:tä ja automaatiota ollaksesi kilpailukykyinen. Sinun täytyy rakentaa ystäväyrityksistäsi kumppaniverkosto, jotta voit keskittyä omaan ydinliiketoimintaasi. Päätä yrityksesi vahvuudet ja löydä yhteistyökumppaneita muuhun. Kun sinulla on vakiintunut nykytilanne sekä tavoitekartoitus, ryhdy toimeen. Muista, että tie menestykseen kulkee sekä onnistuneiden että epäonnistuneiden hankkeiden ja toimitusten kauttatänä päivänä tämä kaikki on osa innovaatioprosessia 

Tiedotteet

Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

22-08-2022
Lue lisää
Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

22-08-2022
Lue lisää
Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

19-01-2023
Lue lisää
Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

19-01-2023
Lue lisää
7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

23-01-2023
Lue lisää
7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

23-01-2023
Lue lisää
Neljäs teollinen vallankumous tulee kaataamaan yrityksesi  

Neljäs teollinen vallankumous tulee kaataamaan yrityksesi  

23-01-2023
Lue lisää
Neljäs teollinen vallankumous tulee kaataamaan yrityksesi  

Neljäs teollinen vallankumous tulee kaataamaan yrityksesi  

23-01-2023
Lue lisää
Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

23-01-2023
Lue lisää
Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

23-01-2023
Lue lisää
Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

23-01-2023
Lue lisää
Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

23-01-2023
Lue lisää
Euvic is continuing its expansion in Finland 

Euvic is continuing its expansion in Finland 

18-08-2023
Lue lisää
Euvic is continuing its expansion in Finland 

Euvic is continuing its expansion in Finland 

18-08-2023
Lue lisää
Euvic chooses Radar as strategic partner

Euvic chooses Radar as strategic partner

21-09-2023
Lue lisää
Euvic chooses Radar as strategic partner

Euvic chooses Radar as strategic partner

21-09-2023
Lue lisää