Kysyttävää? Soita meille!
+358 (0) 20 155 8555

Neljäs teollinen vallankumous tulee kaataamaan yrityksesi  

Neljäs teollinen vallankumous tulee kaataamaan yrityksesi  

Ne yritykset, jotka ovat selivytyneet Covid-19 viruskriisistä ovat yrityksiä, jotka ovat digitalisoituneimpia. Tämä ei ole mikään poikkkeus, vaan sääntö. Maailma seisoo erittäin suuren ajatusmallien muutoksien edessä, tekniikka kehittyy poikkeuksellisen nopeasti sillä välin, kun me ihmiset liikumme eteenpäin lineaarisesti. Yritysjohtajien täytyy ymmärtää, että neljäs teollinen vallankumous on täällä ja koskettaa kaikkien alojen yrityksiä.

Kaikki mitä voidaan digitalisoida, tullaan digitalisoimaan. Jonas Birgersson sanoi hiljattain, että kuilu tekniikan mahdollisuuksissa ja mitä yritykset oikeasti käytännössä hyödyntävät on suurempi tänä päivänä kuin 2000-luvun alussa, enkä voi muuta kuin olla täysin samaa
Neljäs teollisuus vallankumous on yhdistelmä keinoälyn, robottinen, Internet of Things:in (IoT), 3D-tulostamisen, genetiikan ja kvanttilaskennan ja muun tekniikan edistysaskeleita. Se on yhdistävä voima monien tuotteiden ja palveluiden taustalla, jotka tulevat nopeasti korvaamattomiksi nykymaailmassa. Tällaisia ovat esimerkiksi karttapalvelut, jotka löytävät nopeimman reitin liikennetilanteen huomioiden, äänellä aktivoitavat virtuaaliset assistentit kuten Amazonin Alexa, henkilökohtaiset Netflix-suositukset tai digitaaliset terveyspalvelut, jotka ovat jatkuvassa yhteydessä riskipotilaisiin. 

 

Teknologiset trendit, joita sinun on pidettävä silmällä 

Kun tekoälyä parannetaan suurten datamäärien avulla, olen sitä mieltä, että on mielenkiintoista seurata 5G- ja IoT- järjestelmiä, jotka yhdessä tulevat aikaansaamaan kootun datamäärän räjähdysmäisen kasvun ja parantamaan AI-järjestelmän toimintoja voimakkaasti. Toinen tärkeä trendi on pitää huolta hyperautomatisoinnista, missä parhaat yritykset yhdistävät tekoälyn ja robotiikan edistysaskeleet kokonaisvaltaisesti minimoiden manuaalisten työtehtävien määrän minimiin. Kuvittele kaikkea Alibaban kokonaan automatisoiduista varastoista, Miso Roboticsin automatisoiduista hampurilaiskokeista kaikkiin asiakaspalvelumuotoihin pankki– ja puhelinpalveluissa, joissa pian toimivat pelkästään erilaiset robotit.
On selvää, että digitalisaatio on ehdottoman tärkeää, joten tavoitteena on “get digital or die trying”. Ne yritykset, jotka ovat onnistuneet yritystensä automatisoinnissa ja digitalisaatiossa voivat monessa määrin nähdä noin 10-kertaisia kustannussäästöjä ja toisaalta monta kertaa parempia asiakaskokemuksia. Tekniikkajunan ohittaminen on siis erittäin vaarallista. Jotta et ohittaisi tätä tärkeää junaa, täytyy sinun rohkeasti kokeilla jotain täysin uutta. Valitse yrityksesi sisältä muutama uusi alue, missä käytätte pääosin manuaalisia, toistoa vaativia työtehtäviä ja ala etsimään parasta työtehtävien automatisointi– ja digitalisointitapaa. Varaudu siihen, että asennuksessa tulee ilmenemään virheitä ennen kuin oikea lopputulos viimein löytyy.

Ei riitä ainoastaan, että olet tietoinen Teollisuus 4.0:sta ja sen eri osa-alueista. On myös tärkeää ylläpitää  stressitöntä ja uteliasta yrityskulttuuria, jota digitalisten työtehtävien kanssa työskentely vaatii. Siihen on syynsä, miksi monien vuosien ajan Facebook, Amazon ja Google käyttivät slogania “move fast and break things”, sillä tietysti tekniikan nopean kehityksen takia on parempi laittaa uudet työtehtävät toimeen, liikkua eteenpäin ja oppia jatkuvasti uusia asioita, kuin istua laiturilla suunnittelemassa täydellistä projektia
Onnistuaksesi digitalisoinnissa kokonaisvaltaisesti tarvitaan jatkossakin hyviä työtapamalleja, oikeita viitekehyksiä ja oikeanlaista pätevyyttä. Erittäin harvat yritykset kykenevät täysin täyttämään kaikki nämä edellä mainitut vaatimukset täysin yksin. Me EUVIC:illa autamme yrityksiä rakentamaan kustannustehokkaita digitaalisia ratkaisuja, jotka täyttävät nämä edellä mainitut vaatimukset. Meillä on alhainen henkilöstöliikkuvuus, kaiken kaikkiaan noin viisi prosenttia yrityksemme asiakkaista ovat olleet osana asiakaskuntaamme jo noin 10 vuoden ajan, joten todella otamme ajan uusien tarvittavien muutosprosessien luomiselle. Yrityksellämme on sitä paitsi toimintamalli, minkä avulla kykenemme toimittamaan digitalisoituja palveluja palvelusitoumuksella, joka käytännössä tarkoittaa sitä, että asiakkaamme voivat keskittyä yritystavoitteisiinsa ja voimme suorittaa digitalisoimisen aina järjestelmien– ja hallituksen kehittämiseen heidän puolestaan 

Kuinka yrityksesi jää henkiin 

Forbesin yrityslistan mukaan vuonna 1960 yritysten keski-ikä oli noin 60 vuotta. Vuonna 2012 yrityksien elinikä laski roimasti noin 20%. Yrityksen elinikä lyhenee jatkuvasti, mikä erityisesti on haastavaa niille yrityksille, jotka eivät ajoissa ymmärrä nykyaikaisen tekniikankehityksen merkitystä. Helpoin tapa ymmärtää neljättä teknologian vallankumousta on katsoa kaikkia päivittäin käyttämiämme hyödyllisiä kuluttajapalveluja. Hyvinä esimerkkeinä näistä palveluista ovat mm. Spotify, Uber, Alexa ja Netflix. Me ruotsalaiset olemme huonoja käyttämään Siriä tai Alexaa, mutta erilaiset kodin, kalenterin, hakukoneiden äänenhallintapalvelut ovat äärimmäisen tehokkaita tiedonhakukeinoja ja osoittavat, miten yritys soveltuisi tehostamaan omia yritysprosessejaan, joko oman yrityksensä kautta tai asiakkaan kanssa toteutuvan yhteisen vuorovaikutuksen kautta.

Jokaisen yrityksen täytyy jäsennellä oma yritystoimintansa, voidakseen nähdä, missä digitalisoinnin ja tehostetun liiketoiminnan potentiaali on suurin. Tunnista ne osa-alueet, missä teette monia toistuvia ja manuaalisia aktiviteettejä sekä kysy itseltäsi kysymyksiä kutenjos suunnittelisimme prosessin tänään, miltä se näyttäisi silloin”. Mikäli on vaikeaa löytää osa-aluetta, mistä aloittaa, aloita etsimällä ne alueet, missä edelleen käytätte suuria määriä excel-taulukoitatämä on yleensä hyvä osoitus siitä, että virtaviivaistamiseen ja automatisointiin on paljon mahdollisuuksia. 

Mikäli sinulla on lisää kysymyksiä neljännestä teollisesta vallankumouksesta tai ideoita siitä, miten voisit tehostaa yritystäsi, jonka toteuttamiseen haluat apua. Ota yhteyttä meihin 

Tiedotteet

Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

22-08-2022
Lue lisää
Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

Lehdistötiedote (toimittajille ja muille kanaville)

22-08-2022
Lue lisää
Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

19-01-2023
Lue lisää
Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

Viisi merkkiä siitä, että sinun tulee vaihtaa käyttötukijärjestelmäsi 

19-01-2023
Lue lisää
7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

23-01-2023
Lue lisää
7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

7 teknistä menestystekijää onnistuneeseen pilvipalveluinvestointiin 

23-01-2023
Lue lisää
Digitaaliset uudistukset eivät ainoastaan riitä. Näin voitat 2020-luvun yritysmaailmassa.

Digitaaliset uudistukset eivät ainoastaan riitä. Näin voitat 2020-luvun yritysmaailmassa.

23-01-2023
Lue lisää
Digitaaliset uudistukset eivät ainoastaan riitä. Näin voitat 2020-luvun yritysmaailmassa.

Digitaaliset uudistukset eivät ainoastaan riitä. Näin voitat 2020-luvun yritysmaailmassa.

23-01-2023
Lue lisää
Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

23-01-2023
Lue lisää
Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

Valmistaudu ai- järjstelmää varten, rakenna toimiva strategia 

23-01-2023
Lue lisää
Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

23-01-2023
Lue lisää
Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

Muistilista: Pääse alkuun AI-järjestelmän käytössä 

23-01-2023
Lue lisää
Euvic is continuing its expansion in Finland 

Euvic is continuing its expansion in Finland 

18-08-2023
Lue lisää
Euvic is continuing its expansion in Finland 

Euvic is continuing its expansion in Finland 

18-08-2023
Lue lisää
Euvic chooses Radar as strategic partner

Euvic chooses Radar as strategic partner

21-09-2023
Lue lisää
Euvic chooses Radar as strategic partner

Euvic chooses Radar as strategic partner

21-09-2023
Lue lisää