Mobiilisovellus API-palveluilla
Tauronin ydinliiketoiminta on kivihiilen louhinta, sähkön ja lämmön tuotanto, jakelu ja myynti
Tauronin ydinliiketoiminta on kivihiilen louhinta, sähkön ja lämmön tuotanto, jakelu ja myynti
Tauron
Energia
Puola
Mobiilisovellus, API-palvelut
-
Tauron toimittaa lähes 50 TWh energiaa yli 5,6 miljoonalle yksityis- ja yritysasiakkaalle. Koko Puolan talous on suuressa muutoksessa.
Yksi suurimmista uusista haasteista tässä muutoksessa on asiakaspalvelu. Vastatakseen tähän haasteeseen Tauron päätti uudelleenohjata ja asemoida itsensä digitaaliseksi yritykseksi. Digitaalisella muutoksella pyrittiin alentamaan asiakastuen kustannuksia ja lisäämään uusien palveluiden myynnin konversioita. Muutoksen aikana myös asiakasuskollisuus oli Tauronin tavoitteiden kärjessä.
Euvic auttoi Tauronia kehittämään mobiilisovellusta, joka eri ominaisuuksien avulla auttaisi Tauronia asemoitumaan digitaaliseksi yritykseksi pienemmillä kustannuksilla ja lisääntyneellä asiakasuskollisuudella. Euvic aloitti yhteistyön ottamalla käyttöön Scrum-metodologiaa ja suunnittelemalla työpajoja, jotta ymmärrettäisiin projektin laajuus, liiketoimintavaatimukset ja tavoitteet. Euvic kokosi täyden Scrum-tiimin kehittäjien ja DevOpsien kanssa.
Siirtymävaiheen aikana kävi ilmi, että Tauronin oli tehostettava toimiaan tarjotakseen API-kerrokseen tietoja ydinliiketoimintajärjestelmistä, mukaan lukien vanhoista legacy -järjestelmistä. Euvic sai tehtäväkseen toteuttaa Common API -palvelut. Ohjauskomitea päätti käyttää SCRUMia saadakseen työskentelyn ketteräksi ja itsenäiseksi. Päätöksessä oli kaksi ratkaistavaa haastetta.
Ensimmäinen haaste oli, että Tauron ei ollut tottunut työskentelemään ketterällä tavalla. He olivat aiemmin työskennelleet vain vesiputousmenetelmän mukaan. Tämä ratkaistiin panostamalla jatkuvaan koulutukseen, jonka päämääränä oli nopeuden ohella SCRUMin täysimääräinen käyttö ja projektien arvonlisäys Product Ownerin avulla. Product Ownerin ja ohjauskomitean työn avoimuus saavutettiin esittelemällä toimitetut ominaisuudet ja edistyminen. Tämä vähensi riskiä luopua nopeasta kehityksestä.
Toinen kohtaamamme haaste oli “nuori” tiimi, jota asiakkaamme pitivät “kokemattomana”. Ryhmän jäsenet olivat nuoria (alle 30-vuotiaita), mutta he ovat hyviä teknisiä insinöörejä, joilla on avoin mieli. Saimme asiakkaan luottamaan meihin, ja Euvicin johto valmensi tiimiä jatkuvasti ja antoi heidän ottaa vastuun suorituksista. Kolmen kuukauden jälkeen joukkuetta ei enää kohdeltu “nuorena”.
Lopputuloksena nähdään “My Tauron” -sovellus, jota kaikki Tauronin asiakkaat voivat käyttää. Lähes 20 % asiakkaista hyväksyi sovelluksen ja se on saanut 4,5/5 tähteä sovelluskaupoissa mm. Google Play. Tauron onnistui alentamaan asiakaspalvelun kustannuksia 15 % ja kasvattamaan samalla palveluidensa myyntiä. Asiakasuskollisuus ja -tyytyväisyys kasvoivat radikaalisti.